Image

Система SANDMAN

Почистване на кариозна тъкан с прах, без абсолютно никаква болка.
КАБИНЕТЪТ НА Д-Р Н.ЧАКЪРОВ ПРЕДЛАГА
РЕВОЛЮЦИОННА ТЕХНОЛОГИЯ В ЗЪБОЛЕЧЕНИЕТО

Какво представлява?

Трябва да се знае и разбере това, че в кабинета на д-р Чакъров не се работи по традиционния начин с турбинка и борче, а с фин накрайник, през който излиза прах. Той почиства зъба, преди да се постави пломбата. Така всички стандартни стоматологични манипулации се изместват от прах, който почиства абсолютно безболезнено зъба. Технологията е от 2008 година и е разработена от SANDMAN, една от водещите световни фирми в стоматологичната област. При стандартните методи има болка и за да се отстрани тя, е необходимо да се постави упойка със спринцовка и игла. При метода с прах тази необходимост отпада. Манипулация е абсолютно безболезнена и многократно по-бърза от стандартната.
Друга положителна страна на този метод е, че чрез праха избирателно се отнема само меката кариозна тъкан и не се засяга здравата. Този начин не създава възможност за получаване на несъзнателна перфорация на пулпната камера. Докато при стандартния метод изборване чрез машинка и борче, когато кариесът е много дълбок, колкото и да е прецизен стоматологът, има нищожен процент вероятност да се пробие пулпната камера.

Фотополимерни пломби на фронталните зъби, след предварителна обработка на кариозните дефекти със системата SANDMAN.

При поставянето на всяка полимерна пломба, когато се работи с машинка и борче, изпиляването на зъба става по механичен начин, който предизвиква деформация на останалата твърда зъбна тъкан. Преди да се постави пломбата трябва да се направи ецване - химическа обработка на органичното съдържимо от зъбната тъкан. След това се прави обилно измиване, което не може идеално да изчисти структурите на зъба от химичния гел. Това е предпоставка за евентуални проблеми след поставянето на пломбата. При праховото почистване такъв тип ецване не е необходим. По този начин се изключват проблеми с поставянето на пломбата. Цената на цялата процедура от почистването на зъба до полирането на пломбата е равна на цената на една амалгамена пломба. Още повече, че цената на стандартния метод варира в зависимост от начина, по който се извърша изпиляването, от вида на пломбата, упойка се заплаща отделно. Ние работим с възможно най-достъпните цени на стоматологичните услуги в България. Правим го с идеята да популяризираме този, за съжаление все още непознат метод.

Перфектна естетика, при абсолютна липса на болка!

Имаме пациенти не само от Стара Загора, а и от други градове в страната, а също и доста чуждестранни граждани, които работят в региона. Те избират нашата практика, защото чрез интернет са се уверили и запознали с нейните предимства. Наскоро наш пациент беше и известният певец и любимец на не едно поколение българи Веселин Маринов. Той бе подложен на цялостно стоматологично лечение с тази прахова система. Накрая не пестеше благодарностите си към практиката и специалистите в нея.

Готови сме да ви помогнем!

Обадете се днес и си запазете час

0888/321 822