Image

Ортопедия

Ние се стараем да обединим изкуството и науката за естетичната стоматология за създаване на уникални и минимално инвазивни процедури, които наистина работят

Металокерамика и цирконий
Фасети, корони, мостове, силиконови протези
Почистване на зъбен камък, избелване на зъби
Започваме с обстоен безплатен профилактичен преглед с интраорална камера, изготвяне на цялостен план на лечение, почистване на зъбен камък с ултразвуков апарат, полиране на зъбите и инструкции и препоръки за орална хигиена.

Фасети

Фасетите се използват, ако предните зъби са оцветени или напукани. Фасетите ще ви дадат по-дълъг живот и подобрен вид на зъбите с минимална зъбна корекция. Фасетите са направени от порцелан и се използват основно по естетически причини. Фасетите правят зъбите да изглеждат естествени и здрави.
Фасетите са един начин вашите предни зъби да изглеждат красиви и естествени. Те се залепват директно върху предната видима част на зъба, обикновено без да е необходима анестезия. Поставянето на фасети може да стане само с две посещения в стоматологичния кабинет. При първото посещение може да се наложи да се отнеме съвсем тънък слой от емайла на зъбите за да се направи място за фасетата и да се осигури здравина. Взема се отпечатък и се изпраща в лаборатория, която изготвя фасетите така, че напълно да прилягат към вашите зъби и да имат необходимия естетичен завършек. За самата изработката са необходими няколко дни. При второто посещение фасетите се залепят за вашите зъби. За фасетите е важно да знаете следните две неща: -Използването на фасети е подходящи при пациенти с неголеми зъбни дефекти; -Фасетите изискват повече грижи от страна на пациента.

Корони

Стоматологичната короната е изкуственото възстановяване, което се вгражда в останалата част на зъба. Короните са идеални за възстановяване за зъби, които са били счупени, или са били отслабени от разпадане или много големи пълнежи. Ние използваме най-качествените материали за изработване на вашите стоматологични корони.
Възстановяване на счупен зъб
Когато един зъб се счупи, има голяма стара пломба или в голяма степен е разрушен, вашият стоматолог може да препоръча поставяне на корона. Короната заздравява и предпазва останалата зъбна структура, а също така придава естетика на вашите зъби, която ви позволява да се усмихвате свободно. Естетичните корони могат да бъдат металокерамични или изцяло керамични.

Фотополимерите са специално създадени материали в цветовата гама на зъбите. Те се използват при възстановяване на счупени зъби или като пломби за запълване на кавитети. Чрез методите на съвременната стоматология фотополимерният материал се свързва с вашия зъб трайно и здраво. Фотополимерната пломба или изграждането на зъб с фотополимер може да се извърши само с едно посещение на пациента.

Мостове

Мостът е начин да се заместят един или повече липсващи зъба. Заместването на липсващи зъби улеснява чувствително процесът на дъвчене. Също така може да подобри вашата усмивка. И не на последно място поддържа вашите зъби и венци здрави.

Силиконови зъбни протези

Протези се изработват, когато няма достатъчно естествени зъби, за да бъдат изработени неподвижни конструкции (мостове).
Основно предимство на този тип протези е, че те са хипоалергични и могат да се прилагат при пациенти алергични към стандартната пластмаса, използавана в зъбопротезирането.
Image
Меките протези (или силиконови протези) са високоестетични и на външен вид не се различават от стандартните плакови протези. Тяхна особеност е, че при частичните протези от мека пластмаса няма метални куки, а куките са отлети от същия материал, от който е изработена протезата, което още повече повишава естетиката.
Съществено предимство на меките протези е, че те практически не могат да се счупят при нормално хранене или изпускане на земята, което се дължи на еластичността им. Адаптацията към тях протича бързо.

Почистване на зъбен камък

За да намалите риска от заболяване на венците или да предотвратите влошаването на състоянието си, ние ви препоръчваме професионално почистване на зъбен камък и полиране, за да може зъбите ви да бъдат добре изчистени.
Image
Първият етап на почистване отстранява натрупванията на плака и зъбен камък. Често първо се използва почистващ уред с ултразвук, който премахва голямото количество зъбен камък, последван от специализирани ръчни инструменти за изстъргване на по-упоритите остатъци. Следващата стъпка е „полиране“ на зъбите, за да се направи повърхността им наистина гладка. Въпреки че полирането отстранява петната и оставя зъбите бели и лъскави, това не е просто козметична процедура. Тя изглажда миниатюрните неравности и зони с груба текстура на зъбите, за да ги предпази от последващо натрупване на плака.

Избелване на зъби

Избелването на зъбите е козметична процедура, която придобива все по-голяма популярност, тъй като придава по-красив, приветлив и младежки вид на Вашата усмивка. Зъбите могат да променят цвета си с времето под действието на различни оцветители в храните, напитките, цигарения дим или след проведено ендодонтско лечение.
Image
За избелване на зъби се използват препарати на базата на карбамид пероксид и водороден пероксид с различна концентрация. Те проникват в емайла и освобождавайки кислород неутрализират пигментите във вътрешността на зъба. От това какъв е отенъкът на зъбния цвят зависи как ще се повлияят зъбите от избелването. Жълтеникавите и кафеникави зъби се избелват много по-лесно от сивите. Избелването на зъбите може да стане по два начина – самостоятелно в домашни условия или да бъде направено в кабинета от нас. Преди това обаче зъбите трябва хубаво да бъдат почистени от плака и зъбен камък, а ако има зъби с кариес, пулпит или периодонтит да бъдат излекувани.