Доверете ни се!
• Ще се погрижим за Вашето самочувствие
• Ще Ви предложим нови технологии
• Ще възвърнем Вашата усмивка

• Вие имате проблеми с усмивката
• Вие искате да сте красиви
• Вие искате да имате нов имидж

Copyright © 2011   ·  All Rights reserved  · тел. 042/630 416 · E-Mail: dr_chakarov@abv.bg
 
нагоре

Въпроси и профилактика
Bluetooth се грижи вече за зъбите ви

Светът на технологиите не престава да ни удивлява с интересни нови джаджи. Мобилните телефони са абсолютно незаменими за съвременния човек и освен контакти, органайзер, емайл, снимки, музика и навигация те стават все по-полезни, особено с интегрирането на нови функции.

Учени са измислили начин да използват новите технологии по един остроумен начин, за да предпазят зъбите от развитието на кариес.

Ясно е, че кариесът се развива, когато средата в устата стане прекалено кисела и pH върху зъбната повърхност падне под 5.5. Тогава започва деминерализация на емайла и в зависимост от резистентността се развива кариес в рамките на няколко месеца до 1 година.

Новото изобретение представлява миниатюрен и напълно автономен pH-метър, който може да се прикрепи по зъбната повърхност като бижу или като малък брекет. Този интелигентен сензор се състои от: дигитален сензор за измерване на киселиността, автономно захранване и Bluetooth.

Той може да остане много дълго време и служи както за проследяване на индивидуалните нива на киселинност, така и алармира, когато те се надвишават. Батерията му представлява биокаталитична клетка, която използва органични съставки като глюкоза, за да произвежда нужната енергия.

Когато сензорът започне да отчита нива на киселинност в устата под 5.5, вграденият Bluetooth изпраща предупреждение до мобилния телефон, например „има риск от зъбен кариес“. Това веднага ви подсказва, че трябва да посетите банята за тоалет на устата (четкане с четка и паста и почистване с конци) или да използвате вода за уста или дъвка съдържаща ксилитол или хлорхексидин.

Източник:  http://www.smilesart.com/

        НОВОСТИ В СТОМАТОЛОГИЯТА

     * Bluetooth се грижи вече за зъбите ви
    * Кафето понижава драстично риска от рак
    * Плодовите фрешове увреждат зъбите

            
ПРОФИЛАКТИКА

    * 6 съвета при зъбни проблеми
    * 9-те най-големи заблуди за зъбите
    *
За какво служат мъдреците ?
0888/321 822
Д-р Н.Чакъров
естетична стоматология
тел. 042/ 630 416